Wednesday, April 13, 2011

ANTARA KELAB BESAR NGAN KELAB TAK BERAPA BESAR


Di JambanTan Runtuh....

"Chelsea are the kind of tem which I like to play against because they motivate me, but they're also the kind of team I want to play for, because they're one of the biggest teams in Europe and they're always fighting for everything."


Hari hari terakhir sebagai seorang Liverpool........




"Selamat tinggal bro! Aku masih kat sini lagi lah jawabnya, kelab yang tak berapa besar ni, pasal aku dah terlanjur cium badge Liverpool jadi aku tak leh gi mana mana lagi...ko lain lah tak pernah cium badge Liverpool..."
Gerrad berkata kata penuh kesedihan

"Oh ya pastikan ko tak cium badge chelsea gak ehhh..."
sambung Gerrad penuh kata kata nasihat



Di JambanTan Runtuh.......




Besi burok akhirnya disambut penuh marah mesra oleh Dropba

"Hai jambu....ramai peminat ko kat sini ehh"




"Aku ada satu benda nak nasihatkan ko...ini kawasan aku..aku dah tanda ngan air kencing aku..ko boleh hidu kalau tak percaya..so jangan tunjuk kerek kat aku...ko bleh amik nempat duduk ko kat bangku simpanan eh!"




Seminggu kemudian....




Celaka punya Anceloteh!! Pasal jersey mat jambu tu lebih laku dari aku,  aku lak yang kene duduk kat bangku simpanan!! Bangsetttt lo!!

Dropba mengomel sorang sorang kebengekan.....



Di Anfield lak.....


"Yeaaa dah ada orang beli besi burok kita ngan harga mahal yeaaaa, jom gi shoping!"





" Mai lah masuk buat macam rumah sendiri"
 Kenny berkata penuh ramah mesra pada player yang baru dia beli kat pasaran terbuka

"Eiii bestnyaaaaaa!"
Suarez sangat teruja menjejak kaki ke Anfield

"Boss.. aku ni injured lagi ni ..tak per ker?" 
Carrol sedikit gundah gulana
"Tak per...take your time... ko mesti score dulu punyalah, sebelum besi burok yang baru aku jual tadi"
jawab Daglish penuh  keyakinan




Satu Hari di Neraka jahanam .....



Ohhhh Ko lah Mat Jambu yang mahal lah sangat konon tu ehhhh....Oi aku nak bitau ko...aku memang selebet, tak jambu macam ko.. ...Tapi Ini pasukan Illuminati!!! Tak ada kelab lebih besar dari kelab Setan Merah ni Tauuuu!!




Akhirnya.....

"Yearghhhhh "

Setan sepet meraikan jaringan kemenangan nya kesetanan....





Disatu sudut yang lain........


"Uwaaaaa kalah lagii ...assikkkk kalah jerrrr ngan dorang ni awwwww waaaaa"

pencurang sejati menangis kekalahan..

"Jangan menangis...Jangan menangis..kalau ko menangis aku pon ikut menangis...huuu"
Kapten curang cuba memujuk





Disaat itu.....tiba tiba si besi burok tersedar dari lamunan...


"Eiiiii Kalah lagi!!!! Team apa ni!?????"




"Iyekkkkk!!!!"

Beginilah akhirnya nasib seorang besi buroookkkkkk.....
maka tamatlah kisah si besi burok.....

 
 
 
 
Cerita di Anfield......


"Boss!! Aku  Score Bosss!!! Aku dah tak injured lagi!""
Carroll penuh kegirangan...

"Bagus lah..kita menang 3-0..dan, ko menang 2-0!"
Daglish tiba tiba berfalsafah

"2-0???"
Carol keheranan, tapi mood masih gembira lagi

"AC9 2- Besi burok 0!"

Jawab Daglish simplistik!



7 comments:

marilyn said...

Inilah hasil karya hang yg paling terbaik.klu difilemkan boleh memecahkan kotak ofis (box office la tu) dan juga kotak kasut.

aku kasi 10 bintang.

Mad Maddock said...

hahahaha..terbaik ahh.

mankind86_lfc kk said...

ko mmg terbaik la bro.. ^_^

raja merseyside said...

terbaek la bro...ada seni yg tersendiri pada crta ni..hahaha

jilah said...

hahaha..sakit perut aku baca ceritera ni..apa2 pun best giler..Terbaek!

Filippo said...

Info hangat arsenal vs liverpool!!!!! <-- klik

Mr.Alip said...

haha memang karya yg hebat xD