Sunday, October 19, 2014

ANTARA BOLA DAN IKAN

"Ok memandangkan ko ni dah tumpul tahap monopous... aku nak ajar kat ko macam mana nak jaringkan gol..."
 

"Ok ko nampak tak yang jaring jaring warna putih kat hujung padang tu..."



"nampak...tapi tak der ikan kat sini" 




"Ikan...? Apa kena mengena ngan ikan pulak? "



"Mestilah ada kena mengena!! Apa guna ada jaring...kalau tak der ikan nak di jala!!..."


Read More...

Friday, October 17, 2014

ANTARA CUTI DAN MC


"International break....Aduhhh"






"Thanks Bos bagi MC panjang kat aku...baik sungguh hatimu"

"Tak der hal... Nak MC lagi aku boleh bagi lagi"



MC lagi ...





" Errrr...Bosss nak mintak cuti Boss..."

"Cuti eh...."




"Hurfh!! Cuti tak bleh...kalo nak, pergi main dan sila injured!!!"




" nanti kalau dah injured aku kasi MC eh budak... "





"Woo apasal ngan ko ni... layu semacam jer ni!!!"

"Setahun kerja tak dapat cuti Boss..."

"Pulak dah!!"



Read More...

Wednesday, September 3, 2014

ANTARA BOLA DAN BALO




































































































Read More...

Sunday, August 31, 2014

ANTARA AGGER, SUAREZ DAN TORRES


Kenapa aku lebih emotional Agger blah berbanding Suarez...

Seperti mana Kuyt dan Alonso, Mat Tatu ni memang pemain Liverpool sejati




Ini sebab aku suka sangat ngan Agger...Dengar citer pencurang jambu dah kena buang kat milan...semoga menambah koleksi blunder eh...



Sementara tu dibawah sana





 Dan Liverpool telah membuktikan walaupon dengan ketiadaan Johnson yang injured liverpool masih  mampu menang dengan bergaya








Read More...

Thursday, May 8, 2014

ANTARA MENANG DAN KALAH



Kali terakhir aku tulis dalam blog untuk musim ni ketika Liverpool menerima kekalahan demi kekalahan, kalah kepada City, Chelsea, dan Arsenal... 

Ketika Liverpool melayari kemenangan berterusan dan penuh kegembiraan aku langsong tak berkesempatan nak update... tak tau kenapa...jadi memandangkan tinggal lagi satu game dan setelah rekod kemenangan Liverpool musnah aku try update jugak lah walaupon sedih...

Secara peribadi aku rasa City akan angkat piala musim ni... bola itu bulat, apa saja bola terjadi, secara matametik masih ada harapan, bla bla... 
cuma pada aku, secara realistik aku tak nampak celah mana West Ham boleh kalahkan Man city...tak nampak lohong cahaya disitu, paling kuat mungkin seri, Tapi kalau ikut patern dorang musim ni aku rasa dorang akan kalah 3-0,  kalau west ham berjaya kalahkan jugak man city itu merupakan salah satu match paling ajaib dalam sejarah EPL. Lagi satu aku rasa cukup cukup lah menagih simpati sejak dari game Everton tempoh hari..dah macam pengemis dah...

Akibat dari kegagalan Liverpool pasti ramai yang kecewa dan penyokong team lain juga pasti ramai yang bergembira, cuma kita mungkin terlupa hakikat situasi Liverpool ketika ini... dengan skuad yang serba kekurangan... kurang pengalaman... kurang star... kurang duit... sudah pon mencapai objective dan akan main CL musim depan... dan berjaya drag sampai akhir musim untuk penentuan kejuaraan liga walaupon bakal tidak memihak kepada Liverpool.

Jadi pada mana mana penyokong pasukan lain yang lebih berbelanja  dan duduk dibawah bontot Liverpool harus berasa kecewa dan malu dengan pasukan mereka  bukanya bergembira dengan kegagalan Liverpool memenangi liga... Siapa bilang liverpool akan jadi juara?  Bukan sepatutnya man city dicabar chelsea dan united ker diakhir musim ni ?.. Kemaluan sungguh!!

Selain dari itu penyokong liverpool juga harus bergembira musim ni, bermain dengan cara permainan yang cantik..banyak gol yang boleh disorak, banyak rekod yang berjaya dicatat, berjaya menghabiskan musim dengan jersey away yang burok tanpa disedari pasukan lawan, berjaya keluar dari bayangan history channel yang sekarang dah ada penganti baru.

Cuma apa pon liga belum tamat, ada beberapa perkara yang perlu di lengkapkan liverpool iaitu kemenangan di gelangang sendiri untuk mengubat hati penyokong disana, disamping itu memastikan chelsea baik team A dia atau team B dia  dan Dreber  Bas mulot longkang dia sekali duk diam diam kat bontot liverpool eh.  Rekod jaringan juga perlu di catat baik untuk liverpool atau pon Suarez sendiri...


Ada sedikit extra nak tambah.. Ada setengah penyokong lain berdoa untuk liverpool terus kemarau 25 tahun tanpa kejuaran liga


kali terakhir  united menang liga 1966 tahun menang balik 1992 = 26 tahun kemarau

kali terakhir  city menang liga 1967 tahun menang balik 2011= 44 tahun kemarau

kali terakhir  Chelsea menang liga 1954 tahun menang balik 2004 = tak lama 50 tahun jew..

Pada penyokong chelsea yang berdoa untuk liverpool tidak jadi juara bermakna city sudah sama pencapaianya dengan chelsea  sedar atau tidak 4 kejuaraan liga ...BUDUS!


Apa pon jika sesuatu keajiban berlaku aku pasti kemenangan Liverpool akan lebih  diwar warkan diakbar dan dunia berbanding kemenangan city yang boleh dijangka dan kurang elemen terkejut nya disitu...cuma kalau city menang pon mereka memang layak bergelar juara, 

Pada aku yang ada satu total lose musim ni ...penyangak bola sepak yang anti football  dan bus double deckernya, Sudah lah main bosan menang piala pon tidak ... special la sangat!!




Nak menang Cup... rileks boleh cuba lagi Insya Allah


Read More...

Monday, February 17, 2014

ANTARA PIALA, KERBAU DAN BODOH



Selepas tewas tipis 1-5 kepada Liverpool tempoh hari...ada misi baru dari Arsenal misi mereka ialah menjadikan Liverpool pasukan pertama yang tak dapat apa apa piala tahun ni... Cuma aku sedikit sangsi kalau dari pasukan lain tak mengapa tapi kalau dari pasukan Arsenal ini sesuatu yang kelakar!!

"For me there are five trophies every season: Premier League, Champions League, the third is to qualify for the Champions League. The fourth is the FA Cup and then the League Cup"  Profesor gila mana tah cakap bendalah ni he he!

Jadi Liverpool tengah kejar piala yang ketiga tu... yang sedang mengejar piala tu selain liverpool ialah Spurs dan Everton... Arsenal kalau nak join piala yang satu ni boleh jer, dah banyak pengalaman la katakan...apa lagi sila la drop  point selalu...

Puak yang tebakar dalam neraka sekarang punya misi pulak ialah nak menang UCL bagi memastikan Liverpool kalau dapat posisi nombor 4 tidak dapat main UCL...

Dey!! Kepejadah yang melanda ni...Korang nak menang FA cup ker nak menang UCL ker, world cup ker, Suka hati korang ler, apa ke hal yang nak kaitkan dengan Liverpool... pelik!!



Berkait dengan game Arsenal


Sungguh aku setuju dengan keputusan HW walaupon aku penyokong Liverpool ... Ini bukan penalti...dari pada pengamatan aku HW mungkin befikir sama macam aku... suarez dirempuh Kerbau yang terlepas dari kandang Arsenal...  takan nak bagi penalti akibat dilangar kerbau...Jauh lagi nak keluarkan kad merah, mau kena tanduk kat kepala la HW jawabnya...


 Tapi ramai penyokong liverpool dan player Liverpool yang tak setuju dengan penalti tu...

"ITU PENALTI LA BODO!!!"






Read More...

Monday, February 10, 2014

ANTARA PELIK DAN AJAIB

lama tak update ..rasa pelik sikit...


Liverpool menang lawan Arsenal, rasa macam dah menang liga



5 gol tapi Suarez tak score!! Peliknye!!





Arsenal score 1 gol yang hanyalah sebijik penalti macam dah menang lawan Liverpool...Sungguh pelik dan buat aku cuak, takut takut aku tengah bermimipi apakah 5 gol liverpool tadi yang aku saksikan  hanya lah sebuah ilusi...






Setan dulu adalah ' king come back'  sekarang dah jadi   ' king terbalik'

Siapa minah sebelah Bapak setan tu...macam pelik jer muka...



Entah apa sebabnya terasa Game Setan dengan Fulham dah rasa macam  relegation match herm....

PELIK...





Read More...

Thursday, January 2, 2014

HUKUM KARMA ANTARA CEPAT ATAU LAMBAT













steady.....steady.....



BANG!!!




Cantik bukan?.... macam SETAN!....



Oh kebetulan teringatkan setan....


Moyenis menyelar Suarez






Get Up!!!
Steady lah! Songkok tak jatuh tu....







Howard Webb adalah hukum karma untuk semua pasukan... Jadi nantikan giliran pasukan kesayangan anda!!





EXTRA






Baca molek molek






Baca sekali lagi



Ini dipanggil clean!??

Clean Shit!!!




Read More...

Friday, December 27, 2013

ANTARA MEREKA YANG DIROGOL DAN LIVERPOOL YANG DIROMPAK





Offside celah bontot linesman



F**k off!!



Read More...