Sunday, February 21, 2016

ANTARA TELUR LIVERPOOL DAN TEMBELANG SETAN


Liverpool Telur Augsburg Telur



Toure : Wooo bro skodeng apa bro!!?

Migno : Nak pastikan betul betul tangkap bola!! Salah tangkap buruk padahnya!!




Maka bergumbira lagi lah penyokong setan dengan keteluran Liverpool itu


Kah kah kah padan muka dapat telur  jer!!





Tapi apakan daya, dua kali telur Setan dipecahkan...dan sekarang busuk
bak telur tembelang


Van Gagal :zzzzzzzzzzzzzzzzzz

Otai Setan: Purak purak tidur plak orang tua ni!







Maka penyokong penyokong Setan rasa senak dengan keputusan itu bak telur digengam padu isteri sendiri






Dan sekali lagi jadi Ostrich
















Read More...

Tuesday, February 16, 2016

ANTARA SETAN DAN OSTRICH



Masa game Liverpool...


Liverpool 2 Sandarland 2
kan bagus makhamah cepat sikit !!


Penyokong Setan Merah pon bergumbira!!


 1.5 juta gst yeaaaaaaa!!! my goal my goal yeaaaaaaaa!!!




Bila game Setan


Sandarland 2  Setan 1




maka penyokong setan pon jadi ostrich.


tau tak menatang apa  ostrich tu?....




menatang ni ler....






Sementara itu dijambatan yang hampir runtuh



  5-1 Yearghhh!!!Buarghhh!!!!




tapi kat Gila Park pula


keh kehh 6-0 jer....miauuuu






k...bye







Read More...

Friday, February 12, 2016

ANTARA LIVERPOOL DAN DEADPOOL




SHERK: 
Apa! LIVERPOOL!!

KOLAM MATI: 
DEADPOOL la budus! Meh sini aku cium kepala ko mana tau boleh jadi bijak, Liverpool kelab baik untuk penyokong yang baik dan budiman, cuma tang hebatnya sama macam aku...
Read More...

Friday, February 5, 2016

ANTARA LIVERPOOL DAN BARCELONA


Pergh punya lah lama tak update...jadi try warm up, skil menaip pon dah bekarat



Vardy 2- Liverpool 0

 





 Sementara itu...............






Barcelona 7


Ex Devil 0



macam orang biasa cakap..." Cakap senang ler "




Read More...

Friday, September 11, 2015

ANTARA MERAH BAIK DAN MERAH SETAN

Sempena Perlawanan Merah baik lawan merah setan, aku gagahkan diri untuk menulis, sebelum ni aku cuba berjinak jinak dengan warga Facebook, Aku sedikit rasa terkongkong walaupon banyak ilmu yang aku dapat, Aku anggap dorang mcm Hang Tuah Sangat bijak dan setia gila babeng, Aku lupa aku ada Blog

Kalau ada yang korek balik entry entry aku sebelum ni memang jarang aku puji Manager Liverpool, semuanya aku sebat...biasa lah aku kan jebat... Pada aku manager berhak dikritik, walaupon dia sebahagian dari Liverpool, macam ayah piat telinga anak, dia tak sayang anak dia ker?.. Bagus kalau suara suara negatif ni sampai ke telinga manager supaya dia celik sedikit,kadang kadang bukan tak cerdik ego dia jer yang kurang besar sikit jer dari Dinosaur. Tengok bila ada satu perdana menteri dekat negara actrikomesia yang dikelilingi oleh yes man yang penuh puji pujian,  punah ranah negara diaorang...kesian..

Aku sebenarnya memang jenis yang tak suka ambil apa yang ada diatas kertas, contohnya blueprint patern dan apa sajer yang sewaktu denganya kemudian diaplykan kat pasukan Liverpool yang ada sekarang, dengan harapan inilah patern formasi pasukan bergelar juara.. tengok Chelsea tahun bla bla  tengok Arsenal tahun Invincible  tengok MU zaman Refre takut dengan furgeson. Nah!!aku tak setujulah! Tak semudah ABC lah, rasanya kalau pasukan Harimau Malaya pakai sistem macam ni boleh jadi juara ker? Sesebuah pasukan itu jadi juara kerana terdapatnya player yang berkualiti dalam pasukanya dan kebetulan pulak manager dia bijak mengunakan segala aset yang dia ada dengan sistem yang sesuai dengan aset dia ada, supaya segala sistem berjalan dengan lancar, macam mana pon back up kena ada, pemain simpanan perlu lah seorang yang game changer. Dan manager pulak ada plan A, b dan c. Barulah boleh jadi juara. Bukan cakap sistem ni chelsea pakai sampai jadi juara...  Aku lebih prefer seorang manager membentuk pasukan dengan keupayaan player yang dia ada, bukan dia yang nak memaksa player yang dia beli atau player yang sedia ada untuk menukar corak permainan semata mata untuk suite  dengan format yang dia suka dengan sesuka hati. Suka hati ko jer!! Ok senang cerita maksudnya kena dapatkan player yang sama spesis walaupon tak sama kualiti  dengan sistem yang ko nak tiru tu, barulah sistem tu berjalan lancar, ini bukan cakap nak menang nak bergerak pon susah... Ada pulak yang mengatakan sistem lone striker ni dipakai sejak zaman Rafa lagi, macam aku cakap sebelum ni boleh jer pakai, carik lah balik player yang sama kualiti macam tu.. Dan yang pasti otak yang ada kat Benitez tu tak sama dengan BR, langsung tak sama...

Dan akhir sekali aku disuruh untuk beri masa, Baiklah baiklah...untuk liverpool sudah 20 tahun tak pernah boring pon nak beri masa... untuk BR pulak sudah 3 tahun... Dan yang hebatnya bukan BR ni jer aku beri masa, sebelum sebelum ni pon manager lain semua aku dah beri masa, paling hebat aku menampung sabar zaman pak cik Roy, Tapi malang  sama ada aku puji atau aku maki mereka tetap dipecat dan ajaibnyer, bukan kata kata nista aku yang dalam blog ni buat mereka dipecat, tapi keputusan keputusan yang terpampang kat padang, dan tercatit kat suratkhabar dan terarkib kat sesawang...

Apa pon sokong tetap sokong aku predict 0-0, dua dua main tak mau kalah tapi tak mampu menang. heheh..










Read More...

Sunday, May 17, 2015

ANTARA GERRAD PERCINTAAN LIVERPOOL




Aku rasa tak perlu ada sesiapa patut mempertikaikan Gerrad tanpa medal kejuaraan Liga, Semua orang tahu apa pengurus Dreber bus cakap, Maksudnya kalau Gerrad mahu menang liga dengan mudah dia dah boleh dapat atas kapasiti individu.

Ramai cakap Gerrad lagend yang tak ada kejuaraan EPL, Gerrad hado!? dorang tanya nada troll...
aku  nak tanya balik ada tak mana mana lagend  lain dalam sejarah yang buta buta tolak kejuaraan liga semata mata kerana sayangkan kelab?.. Hado?!


Korang punya lagend ado macam ni?



Perlawanan Akhir paling epic dalam sejarah CL, 1999?? nehhhh tu bawah bontot 2005 lah... antara Comeback paling dramatik dalam sejarah bola sepak dunia dan segalanya bermula dengan tandukan ni... 



Korang punya lagend ado macam ni?


Gerrad Final 2006

Antara perlawanan akhir FA Cup terbaik dalam sejarah FA Cup 
minit 90 tendangan ini menyelamatkan Liverpool 3-3 dejavu...













Read More...

Wednesday, April 15, 2015

ANTARA NEGATIF DAN POSITIF





BALA:   Mana ko pergi asik tak der jer ha!!?

Stur:   Aku injured lah!! Tak baca paper ker!

Bala:   Asik injured jer!! main catur la lain kali!!

Stur:    Dah tu ko lak kenapa asik tak der jer!!?

Bala:   Aku MC lah! bukan macam ko asik injured jer!

Stur:    Tiap tiap minggu MC!! Baik injured jer!! Apasal selalu sangat MC ha!??

Bala:     Ye lah Minggu lepas Bontot aku sakit, Minggu ni aku demam kura kura , Minggu depan lak aku kena buasir! ko apa tau!!



SEMENTARA ITU


Hek hok hekkk hokkk hek....



BR: Aik Gembira betul... Hari tu kemain murung lagi..apa ke hei?




Sterling:  Sroootttttt!! srotttttttt!!



 Sterling:  Sroootttttt!! srotttttttt!! I thought I saw a pussy-cat!





BR: Apa!! Kemaksiatan apa kah ini!! Isap sushi dan main belon!!




Sterling:  Fuhhhh!! ( hembus asap ) Rileks boss , gaji  dah naik, kasi training lah hidup berfoya foya...No Woman No Cry yeahhh yeahhhh...fuhhhhh




BR: #@#%^$$$$$$<<#@#@!!!!



BR: tak per! Masa untuk kita ganti golden boy kita ! Ibe!!!



Ibe: Yesss Bossssss....




BR: What the Pak!! Sama jugak!!




BR: Jangan takut kita ada lagi Golden boy walaupon bukan negro tapi bagus jugak... Masa untuk Teixeira !!



Teixeira : Patah dah Boss....



BR: Apa!! Tensionyer aku !! Jadi zombie aku macam  ni kang!!




Gerrad: rileks boss tinggal Sikit ni jer nak gi final bos...



 BR:  yelah baru teringat, semi final dah yeahhh yeahhh!! 

 

 BR : wembleyyy...ohhhhhh.....





Read More...

Friday, April 10, 2015

ANTARA PERGI DENGAN TIDAK



Zidane: Woi sterling Join kita cepat kalau tak aku tanduk ko!!




Sterling: Bos! Saya nak join Real Madrid la...

BR: Biar betik! Gurau jer kan...




 Sturidge: Ko cakap nak pegi mana tadi?...

 



Sterling: Real Madrid!! Heeeeeeee




Real Madrid !! Keh keh kehhhhh!!!




BR: Isk Apa yang dorang skandalkan ni...?? mengumpat aku ker??



Balateli:  Wei gembira nampak.... Isteri bagi kawin satu lagi ker?

Sterling: Ko nak  tau ker?... Kih kih!  Nak tau ker?...




Sterling:  Gua nak pindah Real Madrid la... Gaji Up melampau kalah ahli parlimen wa cakap lu..




Balateli: Real madrid he he he nak keje apa?... jadi posmen ker?...



Balateli: Tak lah...tak lahhh aku gurau jer ha ha... pergi lah he he...pergilah join dorang...



Bye Strelingggg.....




BR: Ha!! Dia betul betul nak blah lah ingat kan cobaan jer..




BR: woopps!! Tunggu dulu!!



 BR: Ko tak patut pergi lagi...ko belum dengar apa yang Liverpool nak bagi kat ko!...

Sterling : Apa dia bos, goda aku sekarang bosss......





BR: sok seks sok seks...

Sterling: WOW!!!


KESOKAN HARINYA.........




Sterling: ......... 




BR: Macam mana berapa like nak kasi?... 





Sterling:....................................................




BR:  ...............Ok la...  Walcot pon walcot lah....










Read More...