Skip to main content

ANTARA BABEL, BEBEL, DAN BEBAL


Pernah tengok wrestling? Ya ada satu format game dia dinamakan handicap match, malam semalam aku tengok format ni digunakan dalam bolasepak. Liverpol vs Benfica yang team up dengan Refree.


Seperti yang aku ramal Luncai turun dengan labu labunya, maka liverpool akan kalah. Ternyata liverpool memang tewas.




Permulaan yang lancar, nampak usaha yang dilakukan setengah player liverpool untuk mengidupkan hantaran hantaran cantik dan mengelirukan pihak lawan, Tapi untuk malam semalam tidak selancar ketika menentang Sundaland tempohari.



"Aku pon pandai buat skill!" kata agger keangkuhan



semuanya bermula disini

"woi apasal main kasar ahhh nenek ko tak ajar ko main baik baik ker!"
Babel membebel kat Lancauo(betul ker ejaan ni?)

"Woi nenek nenek jangan main eh! Aku jentik hidung ko kang!"
balas Lancauo



"Haaa kan ko dah kene kat kuning! Tu la.. Jangan main kasar! padan muka ko!"
Babel membebel lagi

"Uish buroknyer belakang kepala dia!"
tiba tiba aku ter menyampuk




"Nah ni untuk ko lak, Special skit" kata Reff

SiLuncai tiba tiba menyibuk
"Bodoh! penat jer aku main best ko buat spoil lak"



Babel tiba tiba terasa bebal lak.
"Apa salah aku ni?"




memandangkan liverpool memang tak boleh kalah kalau tak kene kad merah dan kene penalti. Maka Reff pon hadiahkan penalti kat Benfica!



"Oii!! Bangun! Bangunnn!!! Ko ni kene rasuk setan Merah ker!!!"
Gerrad cuba berlaku garang, tapi Reff buat muka bodoh, Oh ya reff ni memang pon bodoh orangnyer!!



Apr. 01, 2010 - Lisbon, Portugal - epa02101168 Benfica player Oscar Cardozo scores a goal against Liverpool FC during their UEFA Europa League quarter-final first leg match at Luz stadium, Lisbon, Portugal, 01 April 2010.

Reff tu gagal disedarkan dari hasutan Setan Merah sekali lagi dia bagi penalti pada bencica!!




Apr. 01, 2010 - Lisbon, Portugal - epa02101189 Liverpool FC player Fernando Torres lays down on the pitch during the their UEFA Europa League quarter final first leg match at Luz stadium, Lisbon, Portugal, 01 April 2010.


"Saiful bukhari ajar aku!"

Torres ternyata kecewa. 

Tak per hero memang kalah dulu biasa ahh...

Masa lawan pasukan Urin test kita bermula lembab dan perlawanan kedua kita belasah dia

Masa lawan bunga lilie kita kalah perlawanan pertama kemudian perlawanan kedua kita titik betul betul bunga Lilie

Jadi untuk game pertama menentang Bencica ni kita tewas
Gerrad ada bagitau untuk game kedua kita akan bangkit dan dia janji.....



............




Apr. 01, 2010 - Lisbon, Portugal - epa02101025 Benfica player Pablo Aimar (L) fights for the ball with Liverpool FC player Steven Gerrard during their UEFA Europa League quarterfinal first leg match at Luz stadium, Lisbon, Portugal, 01 April 2010.



NAK TERAJANG BENCICA MACAM NI!!!

Comments

orang said…
pic yg last mmg superb ah, haha
YNWA
INDRA QIRANA said…
bencica main macam samseng...kita pon bleh buat cam tu kalau nak. tapi biasa ahh refree memang senget sebelah susah skit mau kene kad merah lak nanti he he
Anonymous said…
i like... ko memang kreatif n lucu la, gambar n story memang kena la.. apa2 pun YNWA>>
belalang hijau said…
wakaka...
pandai betoi la ko buat ayat...
kuar air mata belalang bc entry ko...
ape2 jgn hangin sgt ngan kekalahan ye ek
Firol said…
kita tgk kat anfield nanti..harap lvpl tunjuk sebab Real madrid pernah kalah kat situ
INDRA QIRANA said…
orang: he he...
INDRA QIRANA said…
Anonymous: he he ya YNWA
INDRA QIRANA said…
belalang hijau: he he thanks..tak takan hangin nyer, ada lagi game game selepas ni, kita tengok cam ner nanti
INDRA QIRANA said…
Firol: ya kita belasah dorang janji dorang tak bawak sekali reffre dorang tu, seram aku he he...

Popular posts from this blog

ANTARA SKRTEL DAN SEKETUL LAGEND

ANTARA LALANG DAN GUA

Ok Liverpool menang, tapi still tak best gak, semua team pon nak menyibuk menang gak, kecuali team ayam berkokok dah kena sembelih dengan setan, memandangkan ayam dah mampos kena sembelih gua masih ada kekosong skang... jadi mana mana lalang liverpool yang tak abis abis dgn kulup out tu boleh lah masuk gua tu minggu ni...dipersilakan.


HA HA TESTING 1 2 3...