Sunday, March 21, 2010

ANTARA MINIT TERAKHIR!!

Kali terakhir Liverpool menjuarai liga ialah 1990 dan kini sudah 20 tahun Liverpool tidak memenangi  liga termasuklah untuk tahun ini!

Setan Merah memerlukan 26 tahun dari tahun 1967 iaitu kejuaraan terakhir mereka ketika itu sehinggalah  ketahun 1993 barulah Setan Merah berjaya untuk kembali memenangi Liga!

Jadi Liverpool masih ada 6 tahun lagi baki untuk kembali memenangi liga he he!! Kalau Liverpool berjaya sebelum tempoh itu memang Liverpool lebih hebat dari team setan merah ni!! lagi pon kita dah berjaya menghalau penajaan Carlsberg dari Liverpool, ni mungkin petanda Liverpool bakal kembali menguasai liga!!

Liverpool mendominasi liga dari tahun 73 hingga 90 (17 tahun penguasaan ) memenangi 11 kejuaraan liga sepanjang tempoh ini 

 Setan merah mendominasi dari 93 hingga 2010 ( 11 tahun penguasaan ) dengan memenangi 11 kejuaraan jugak!

6 comments:

Kentut said...

mmng pakar sejarah betul. he he.
jgn toleh kebelakang. pandanglah kedepan. baru maju.

tak trasa terhina ke ji sung score. kah kah kah.

INDRA QIRANA said...

kene tahu gak sejarah ni, pasal einstein ada cakap sejarah akan berulang TUNGUUUU ha ha!

terasa hina bila Setan merah hanya mampu menang 2 1 jer, cakap bedegar degar ingatkan nak menang 5 gol, 2 gol jer alamakkk..Wain Runi dah la selebet score penalti jer lak tu jer...alamakkk Tores dah lah handsome score gol awesome lak tu!!

Oh tunggu kat anfield jer...Eh lupa lak liverpool dah kalahkan Setan merah 2 KOSONG sebelum ni he he...

laaa tak score rupanyer kat anfield!! tak mampu score kat Anfield juga satu kemaluan yang besar apa..kata liverpool tak teror ha ha!!


Tu laaa tak ingat biasalah Setan merahkan tak lulus sejarah he he..

NURJIA HIDAYAH said...

aku sokong sme ko r indra!
even liv tumpas tp MU menang busuk
MU layak seri jerk semalam!
dpt gol bones jerk!tuih r
tp aku respect sama itu torres
score goal cantik punyer

tp kan indra,
aku nk tnyer ckt,
ko sejrah melayu dpt A++ x?
sejarah negara luar ko pro ek
abs mlaysia punyer sejarah ko tau x?haha

MM said...

Patutlah nama Kentut, penyokong team ManSHITterUtd rupanya..memanglah fan ManSHITter ni sume buta sejarah dan punya pengetahuan cetek..Kita patut belas kasihan sama mereka kerana mereka adalah orang-orang yang kurang akal.

Kalau tak nak sejarah, maka ManSHITter pun perlu lupakan apa2 yang telah dimenangi sebelum ini kerana semuannya telah menjadi sejarah.

Bila bercakap tentang sejarah maka kita bercakap tentang fakta, bukan dongengan ciptaan fan2 ManSHITter

Kentut said...

kelakarlah penyokong liverpool ni.

Gani said...

lawak si Kentut lagi kelakar...wakakaka