Friday, January 4, 2013

ANTARA SUAREZ DAN STURRIDGE

 Magnet gol!!


 Selamat tahun baru..... 



Nampaknya Liverpool mengakhiri 2012 dan memulakan 2013 dengan cemerlang

Suarez pon dah jadi cemerlang...dia dah banyak belajar dari musim lepas ...main dah tak banyak komplain ....dan yang paling bagus dia tak main jatuh jatuh lagi setelah dia sedar dia tak boleh tandingi Ashley Young.....



Gol gol Liverpool ketika menentang Sunderland adalah gol yang selama ni Liverpool tak berjaya lakukan, mungkin ada satu dua yang aku tak perasan antara contoh lain sebelum ni adalah  gol ketika lawan Newcastle...

Aku pon tak pasti kenapa....Sama ada Gerrad tak berpeluang atau BR yang tak benarkan bagi Gerrad melakukan hantaran hantaran jauh bagi meminimumkan kesilapan .....Tapi  masalahnya inilah yang Liverpool perlukan, Killer Pass...Pekejadah nak sangat main hantar kiri kanan tengah belakang balik tengah pastu ke  keeper balik,  pastu kepeer tendang kelaut biru ..

Pemain pertahanan lawan memang senyum sokmo lah kalau macam ni, banyak masa dorang nak turun balik  regroup untuk bertahan ......

Sterling harus lebih tajam...dah banyak kali aku tengok dia tendang bola macam orang tak cukup makan...lembik tak bermaya...mungkin masih remaja kot, otot otot belum kental lagi






Tadaaaaa!!! No 15 sudah datang......

Sorang lagi negro main sebelah Suarez, kalau evra monyet gatal mulut lagi, biar mat disko ni pelempang muka dia hu!


Teruja.....!!???

Jawabnya TIDAK!



Melihat pada patern Liverpool, pembelian BR sebelum ni, agak suam suam kuku.... Kalau tak kerana Tagline untuk pembangunan masa depan Liverpool, aku boleh kata ini sesuatu yang gagal....

Assaidi dan Sahin mungkin sekarang tengah injured tapi melihat pada perlawanan mereka sebelum  ini rasanya seperti suatu misteri ...... Lebih lebih lagi Sahin.....kalaulah ditakdirkan dulu Liverpool boleh membeli Sahin aku dapat melihat bau bau bacang satu lagi jelmaan Aqualani bakal tercipta.....


Jadi berbalik pada Sturridge,  aku letak ketepi dulu perasaan gembira aku...



 Pertama sekali aku tak suka mamat ni, dengar cerita dia seorang yang tamak haloba... Bukan dengar! Memang aku tengok dengan mata kepala aku sendiri.... walaupon dia main dengan pasukan Torres Fc, aku sendiri tengok boleh menyumpah dengan ketamakan dia ni ha ha!



 Keduanya dia pemain England..... Aku dah hilang keyakinan dengan pemain England,

Ketiga .......pasal dia kuat berjoget rongeng lepas score.... aku tak ingat sejak peter Crouch joget robot dulu ( aku terkejut masa dia joget dulu, ingatkan kena sawan babi! ) ada tak mana mana pemain Liverpool buat perangai gedik berjoget lepas score...


Oppa Ketiak Style....



 Tapi...!!

sekali lagi diulang

TAPI......

Memandangkan Liverpool tak ada senior striker aku kira lebih baik dari tak ada langsong.....



Lagi satu, aku tengok gol yang dia score tak cantik...yer TAK CANTIK biasa dan simple.  Tapi ini sesuatu yang bagus untuk Liverpool.....Inilah penyerang yang Liverpool perlukan sekarang tak kisah score macam mana pon, bahkan kalau boleh score ngan bontot pon dah kira bagus. Sebabnya kerja score gol CANTIK CANTIK serahkan saja pada Suarez!


Dia tamak!! ?
No problem!!....

Kat Jambantan Runtuh mungkin sesuatu atitude yang teruk, lebih lebih lagi bermain dengan penyerang jambu yang mengada ngada tu, tapi kat Liverpool tak ada  masalah.....
pasal pemain Liverpool yang lain semuanya segan silu nak duduk kat dalam area kotak penalti, susah nak score dari jarak dekat kata Agger dan Shelvey







0 comments: