Tuesday, October 13, 2009

ANTARA MERAH DAN SETAN MERAH

memandangkan tak ada game Epl minggu lepas dan untuk melepaskan keboringan, aku nak ulas pasal player England lak ahh..


Kenal tak dengan Player ni... Ya! dialah Rio Ferdinand, Player Setan Merah yang semakin hari semakin membadut, pencapaiaan terbarunya ialah menghadiahkan England kekalahan kali pertama dalam kelayakan piala dunia tempoh hari ...

Mari kita lihat sejarah sejarah England dalam kejohanan besar sebelum ini he he



Piala Dunia 1998


Owen masa tengah Teruna suci bersama Liverpool, menjaringkan antara gol paling menakjubkan pernah disaksikan dalam Piala Dunia, untuk gol kedua England pada ketika itu, menjadikan kedudukan 2-1




Tetapi akhirnya pertualang muncul memporak perandakan England, David Beckham dari pasukan Setan Merah buat aksi mengada ngada menyepak pemain Argentina Diego Simeon, maka pemain setan merah ni dapat lah kad merah


masa ni kedudukan dah pun 2-2...

Kalau Beckham ni tak kene kad merah, mungkin England boleh bermain dengan lebih baik pada baki perlawanan... Akhirnya England bungkus dengan badi tendangan penaltinya


Piala Dunia 2002

kenal player ini? Pemain terbaik Eropah 2001

Micheal Owen masih lagi player Liverpool ketika ini, menjaringkan gol pertama



Kenal dengan Player ini? Terkenal dengan hobi mengumpul kad berwarna merah


Dan inilah Pertualang yang kita terlepas pandang, ramai yang menyalahkan David Seamen atas kekalahan England, tapi bagaimana pula dengan pemain Setan Merah ini, memberi freekick pada kedudukan yang bahaya untuk England pada minit 49...

Kalau tidak kerana freekick tu kemungkinan England dah jadi juara dunia tahun tu he he...


Dan akhirnya penjaga gawang dari arsenal ni jugak yang jadi mangsa,.. kesiann



Euro 2004

sudah pun menjadi bekas player Liverpool

saat saat hebat ketika Owen menjaringkan gol pertama England

masa ni semua orang sayangkan Owen kecuali penyokong Liverpool

kenal tak dengan player ni?

ya dia adalah suami Posh 'kari' spice

juga bekas player Setan Merah!


"reti tak nak amik penalti ni?"

"Diamlah bodo!"

"nah aku tunjukan kehebatan aku!"


Akhirnya tendang ke laut!! Sangat hebat!!


Bekas player Setan Merah ini menjadi pertualang atas kekalahan England akibat penalti yang boleh diiktiraf sebagai penalti terburuk sepanjang zaman!



Nak tambahan lagi?

bolehhhh..


Piala Dunia 2006

Kenal dengan player ni... yer dia banyak belajar ngan singa untuk jadi pemain bola yang paling garang di dunia!


"Ko ni macam lembu ahh!! asik nak marah jer! nah lekas tanduklah bende merah ni!!"

"Apa!!"


"Nah amik ko!!"

"Woi ko dah tak kenal mana satu bola yang patut di tendang ker?!!"

Player Setan merah ini menjadi pertualang pada kekalahan England, kalau England bermain 11 orang mungkin England akan layak sekurang kurangnya keseparuh akhir hermm

Dan akhir sekali kenal dengan pelakon komedi ni?

ya dia lah bekas player Setan Merah Ronal ngado ngado yang telah memprovoke sehingga Rooney dilayangkan kad merah.... baru lah buku bertemu ruas!!

Argh senang cerita beginilah kesimpulanya...





BETUL BETUL SETAN MERAH!!



12 comments:

MOFASAD said...

hahaha...

ronaldo 2 klakar la..

http://liverpoolmalaya.blogspot.com/

beemer said...

ni kira halwa sebelum berentap di anfield ker bro?
hehehe .. mmg panas!

aremierulez/Amirul said...

setan merah tu power dlm kelab je...

main international hancur...

tapi caption bahagian beckham dgn rooney tu serius kelakar gila....

hahahaha..

Kentut said...

heh heh. jangan gila talak beb. lupa2kanlah owen yang sudah menjadi milik orang tu.

Bulussan said...

well, skang form ferdinand dah jatuh, both for england n manu. BUT, ex-player, so called football expert backing dia. kata nnt ferdinand akan ok semula.

form carra merundum awal musim ni, semua orang kata dia da tua dan tak layak jadi 1st choice center back. the hell!!!

ferdinand muda ka?
[rooney injured! hooray!]

memg media UK bnci akan Liv.

keep the faith
YNWA

INDRA QIRANA said...

mofasad:Ronaldo memang kelakar

INDRA QIRANA said...

beemer:Ye kita kasi panas sama itu MU HA HA! Kita tak bleh beri muka ngan Setan Merah

INDRA QIRANA said...

Aremirulze:thanks bro, aku buat ni semua pasal Liverpool lagi pon idea dtg spontan sgt boring bila epl break jap uh

INDRA QIRANA said...

Kentut: yer aku tak lupa pada mereka yang dah merampas Owen tu he hee termasuk lah SEtan Merah..aku harap harap Owen lekas bertaubat he hee

INDRA QIRANA said...

Bulussan: ya aku harap Carra drop untuk sementara dan Ferdinand Drop untuk selamanya ha ha!!

Anonymous said...

Liverpool the best ever!!

PrincessHangLiJo said...

haha..funny lah... nice shot bro!