Friday, December 28, 2012

ANTARA RAGBI DAN BOLA SEPAK





Tu Dia ibarat terbang di awan mendung!!

Pemain Stroke sedang diawang awangan apabila berjaya mengalahkan Liverpool


Dan sekali lagi Liverpool dikejutkan daripada terawang awang dengan lamunan sebelum ni...
dan sekarang prestasi Liverpool dah macam Roller coaster




Jadi jangan risau next game Liverpool akan menang....



Apa yang aku nampak Pasukan Stroke ni memang ambil semangat pemain ragbi.... sampai amik coner kick pon macam style ragbi!..... Memang HODOH tapi sangat berkesan.....ternyata style begini  memang berkesan kalau jumpa team yang main bola macam budak baik seperti Liverpool....
kadang kadang dalam bola sepak kene ada sedikit kejahatan  ketika main bola macam pasukan Setan Merah dan Pasukan Invincible Arsenal dulu,  midfield dan defand dorang yang ala ala mafia membuli team lawan dan kuat provoke pemain lawan yang ada kad kuning supaya mengutip kad kuning kedua...  Contoh pemain Liverpool yang ada keteria ni Hypia dan Mascherano dulu..kalau sekarang mungkin Agger dan Skertel tu pon dah dilatih jadi baik dan bersopan santun ketika dipadang walaupon badan penuh tatu... mungkin tatu tu bukan menunjukan diaorang seorang samseng tapi lebih kepada seorang artis...


Walaupon bolos tiga gol, pada aku tak menyalahkan sangat pemain defand Liverpool kecuali pada aku, kalau BR nak berjaya dan tak kalah tolong gantikan keeper yang boleh save bola bola yang Liverpool bolos tu aku rasa keeper macam keeper Stroke lebih meyakinkan aku....

Aku sebenarnya tak tergamak nak salahkan Suarez tapi kalau lah dia boleh kurang kan sikit mensia siakan peluang yang terhidang.... Tapi secara rambang aku boleh salahkan cara Liverpool menyerang...  aku pon tak tau kenapa...mungkin kita tak ada pemain tengah yang kreatif macam Xavi dan Ineasta....  Pada aku di bahagian tengah  langsong tiada kreativiti dan tiada hantaran through pass
Aku sebenarnya harapkan pemain seperti Sahin dan Suso untuk lakukan tu ...tapi apakan daya, yang seorang tak berdaya saing  EPL dan seorang lagi terlalu muda....

 tak tau kenapa di awal musim Liverpool di sogokan dengan permainan Tiki taka dan sekarang dah kurang sikit.... mungkin dah sedar diri...tapi apa pon pelan kertas kerjanya masih sama dengan formasi 4 3 3

Barcelona mengimplitasikan teknik ini dengan berkesan Pedro dan Alexi atau  villa dan Tello  pada aku adalah penyerang.... Tapi bergerak disebelah sayap Dan Messi pula adalah midfilder yang akan mengakhiri segala gerakan yang dibuat sedangkan dia menerobos masuk dari sebelah tengah...mereka hanya lah decoy yang mengaburi mata pemain pertahan,  gerakan dimulakan dari messi di bahagian tengah hantara throuh pass dari Ineasta atau Xavi...ruang menarik untuk pedro, atau Alexi untuk score( kadang kadang terus score dari posisi ini ) pertahan mengawal mereka tapi bola dihantar pada Messi dan walaaaaa......



Ini yang kurang pada Liverpool sekarang


3 pemain diatas dan Liverpool hanya ada Suarez... pemain lawan melakukan kerja dengan mudah....jaga Suarez semuanya beres.... Sterling dah hampir hampir pada ciri ciri tu tapi finisher pula kelaut biru pulak....Kalau lah Gerrad muda macam dulu uh.....







 






Sunday, December 16, 2012

ANTARA DEJA VU DAN DEJA MOSS













Dah lama tak membebel dan meroyan


Jadi aku try meroyan dengan berhemah

mohon maaf awal awal lagi kalau ada salah dan silap....

..... Kemenangan dengan West Ham tempoh hari buat penyokong Liverpool terbuai dan berangan dengan posisi nombor 4 .... memandangkan musim lepas dan sekarang terlampau banyak deja vu nya... Aku bukan antara kalangan penyokong yang mendambarkan sangat posisi ke 4 tu...


Ini lah bagusnya jadi penyokong Liverpool sentiasa segar dengan sejarah lepas....




Ni la lebih kurang sejarah perlawanan musim lepas...Aku tak reti nak berfuck ta fuck ta sangat, Tapi sangat segar kat minda aku secara ilmu hisap nya kedudukan liverpool tak jauh dari kedudukan ke 4 ketika ni....  

Rasanya masa ni ramai penyokong yang optimistik memandangkan lawan yang dihadapi  pada ketika itu ....

Masalahnya tengok ajer lah dengan siapa Liverpool kalah dan seri dalam pogres mengejar kedudukan ke 4....

Yang aku highlight tu ialah keserian dan kekalahan yang mana sepatutnya Liverpool boleh menang, cuba bayangkan kalau Liverpool boleh menang game game tersebut... berapa mata yang Liverpool boleh dapat....?





Memandangkan tempat keempat dah dicuri oleh Pasukan pengkebas tak bermaruah maka kita lihat ajer pasukan di tempat ke tiga Pasukan yang sebenarnya lunyai diawal musim, Arsengal akhirnya berjaya memungut 70 mata  maksudnya Liverpool perlukan 19 mata....untuk mintas kedududukan tu.....

 sejarah biarkanlah berlalu.....




Ok skang tgk schedule  mendatang, sebelum tewas dengan pasukan Villa Angerik Liverpool hanya dipisahkan 4 mata dengan kedudukan ke 4 ...kalau tengok pasukan pasukan ni apa susah sangat ker nak menang?, memang lah liga inggeris ni unpredictable tapi yang mana ada peluang untuk menang mestilah diterjemahkan dengan kemenangan, Aku rasa dah mual Liverpool sering kalah dengan pasukan bawah dan pertengahan liga dengan gol gol dijaringkan oleh pemain negro...pelik sungguh...


 Sebagai penyokong Liverpool aku berharap Liverpool dapat mata penuh untuk semua game ni....tapi melihat pada patern Liverpool aku rasa time ni lah Liverpool akan drop mata dengan sambil lewa...




 
Ni statistik.... memang magic betul ...orang buta pon tau kat mana masalah Liverpool skang ni.... dari segi serangan sebenarnya lebih teruk dari musim lepas pasal musim ni kita tak berlatih tendang ketiang dan palang.....musim ni banyak tendangan kelaut dan macam pondan walaupon tepat ke gawang

Pada mata orang ramai tengok Downing , atau rata rata pemain sayap Liverpool teruk tak banyak assist, tapi  kat mata aku pulak rasa menyampah tengok kat mana posisi penyerang bila pemain sayap melorongkan bola...pendek kata kita perlukan Suarez begitu juga kita perlukan player ala ala Fox in the box atau poacher yang tulen...

Aku sebenarnya bukan orang yang terlalu faham pasal tiki taka ni.... tapi mcm mana pon cuba direplicatkan BR aku tak rasa Dampsey  player yang boleh merubah Liverpool kalau dia ada pon sekarang ni....mcm aku cakap tadi kita perlukan poacher minta maaf cakap mcm spesis Owen... kalau cth sekarang ni mcm si kacang setan ( kenal tak? )


Ada berapa faktor lain seperti Reina yang memang pada aku dah sampai tarikh luputnya.... walaupon gol gol yang dilepaskan tak berbaur ala badut dan juga bukan boleh disandarkan atas kesilapanya tapi apa lah salahnya kalau dia berjaya tepis bola bola bahaya tu  supaya tak bolos....pasal aku amat konfiden kalau keeper lain masih boleh selamatkan bola bola yang Liverpool bolos tu...


Melihat cara Liverpool bermain secara peribadi aku rasa ...Gerrad, Allen, Lucas adalah gabungan lemak tepu.... kalau tak salah aku,Tiki taka ni enjin dia di bahagian tengah tapi nampak gaya Liverpool masih lagi bergerak di pesisiran pantai dengan Streling, Enrique, Johnson, Downing  jadi pengerak

Aku rasa bagi lah peluang kat Suso atau Sahin ambil salah satu spot kat tgh tu bagi dinamik skit... 


Dan lagi satu ini pon secara peribadi aku rasa Jonjo dan Allen tak click dengan Gerrad....pada aku gerrad player yang bagus tapi dia tak boleh main dengan player yang ada tugas sama dengan dia...sama .masalahnya  dengan England dulu Gerrad tak boleh main dengan Lampard...... X File sungguh.....


Ah panjang sgt dah...cukup setakat ni... panjang panjang nanti sesat....


X tra DEJA VU


Juara Eropah 2005


Juara Eropah 2012 


Ibarat deja vu juga dua dua pasukan ketingalan ketika perlawanan akhir Pasukan Abrongokngik Fc ketingalan 0-1 dan Liverpool ketinggalan cuma 0-3 namun dua dua bangkit untuk muncul juara
dan untuk musim depanya kedua dua pasukan ikut pintu belakang, Liverpool mencipta sejarah membuka laluan pintu belakang ni kalau tak memang team Torres Fc ni memang tak jumpa jalan keluar la gamaknya...Tapi dia orang pon nak cipta sejarah tersendiri muncul juara bertahan pertama tak layak pusingan kalah mati 


 
Liverpool tewas 0-1 Final Kelab Piala Dunia



 

Torres Fc pon nak tewas  0-1 gak





Liverpool menang Super Cup






Torres Fc jugak nak.......................Opssssss ini saja yang tak berapa nak deja vu...
 
bau bau bacang Deja moss mungkin......








Thursday, December 13, 2012

Monday, December 10, 2012

ANTARA 3


 Ketua Mafia beri arahan!




 Budak Mafia tengah menyeksa! 
Jangan takut adik sterling tak akan kata bebudak mafia ni Racis
walaupon dorang main mcm khinzir gila yang terkena penyakit gila babi!




 Akhirnya geng mafia yang lemah tak bermaya....Sian




 Bapak Mafia dah kalah sambil muntah darah!






Tuesday, November 13, 2012

Tuesday, November 6, 2012

ANTARA LIVERPOOL DAN NEWCASTLE





Antara Liverpool dan Newcastle 

Dua dua seri, Seseri wajah Gerrad yang menyambut perlawanan ke 600nya

Tapi yang pasti pemenang malam tu ialah Suarez

dan yang kalah ialah Alan HemPEDU yang terus terKEDU





Saturday, November 3, 2012

Monday, October 29, 2012

ANTARA DIVER DISINI DAN DISANA

Persembahan yang memukau!!






Suarez tetap berdegil akan terus  tabiat dive nya kali ni bukan kat tengah padang tapi kat tepi padang dihadapan pengurus pengurus yang bermulut longkang






Adik setan pon nak try dive....




X TRA  NEWS




Jangan takut ejen dorang ada kat mana mana, tak semestinya kat tengah dengan wisel...kat tepi ngan bendera pon boleh pedajal Liverpool.... yang ni apa kes pon aku tak tau....

Apa pon ini positif, Suarez dah belajar kalau dia tak dive dia boleh score



 Ini satu bukti lagi  ejen Ferguson Association

ada kat mana mana.....apa yang aku boleh cakap padan muka!!







Sunday, September 2, 2012

Wednesday, August 29, 2012

ANTARA SEX DAN FILEM







 Pergh  pasukan Chelsex semakin kuat dan sukar ditewaskan... 





Mula mula aku pon pelik mana datang kekuatan dan kehebatan mereka,







cek punya cek baru aku tau.....







 Ini lah sebab utamanya







 JENG JENG JENG JENGGGGGG! JENG JENG JENG!
'




Tuesday, August 28, 2012