Saturday, July 3, 2010

ANTARA SINGA GARANG DAN SINGA NGANTUK


Mengaum atau menguap!!?

Inilah umpamanya nasib singa malang dari Eropah iaitu England, ingatkan mengaum kegarangan rupanya tengah menguap kemalasan!! Aku tau ramai antara kita termasuk penyokong Liverpool adalah penyokong England 

Aku juga bekas penyokong England kecuali pada tahun 1994, bila pasukan singa tidak dapat layak ke Piala Dunia!! Ketika itu aku berlaku curang dengan buat hubungan dengan pasukan  Itali, bersama pemain favorute aku si tocang ajaib, Roberto baggio yang akhirnya mengecewakan aku dengan tendangan penalti yang sangat busuk!

Selain daripada tahun itu tiada pasukan yang aku sokong kecuali England, Sehinggalah akhirnya Piala Dunia menjelma kembali kat negara paling binggit didunia iaitu Afrika selatan, pada ketika ini tekak aku sungguh loya nak menyokong team ni!! 

Pasal apa!!?

Bukan! bukan pasal England asik kalah jer dan tak menang tournament besar. Aku penyokong Liverpool dah biasa sangat dah benda ni, aku bukan penyokong setan merah yang asik nak menang tu jer Buarghahahahaha!!!
nak tau pasal apa!!?

pasal mamat busuk sekor ni!
 Tengok jer la ehhh!

Tak pernah dalam sejarah England tiba tiba nasib England hanya bergantung pada sekor pemain jer! Lebih lebih lagi pemain itu dari daerah beranaknya setan setan merah ni! Biasanya England memerlukan lebih dari satu pemain untuk menjadi tongak kejayaan England

Dengan reputasinya dengan gol golnya yang banyak la sangat kononya dalam epl tu, maka Piala Dunia tiba tiba terletak dikaki Ronney!! Maka melalak lalak lah tabloid, FA, dan bekas bekas player England termasuk Pengurus England dan pemain England sendiri yang mengatakan tanpa Rooney peluang mereka tipis!!
TAIKLAH!!

Pernah dengar Jaguh Kampung inilah spisesnya jaguh kampung!!


"well England kalah, apa masalah besarnya!!? Aku masih lagi Pengurus England"




 " Tengok aku masih lagi lantang dan bergaya!!"
"Rooney cuma tak bernasib baik saja" itu bicara depan kamera!! 

jangan terpedaya!!
ini dialog sebenarnya

"Aku ingatkan hang teror!! Pirahhhhh!!!"

"Pegi main sendirilah" 



Ini cerita sebelum piala dunia, apakah yang terjadi pada the choosen one England sekor ni!!



"Tongangggg!!! tongannngggg!!!!" peminum carlsberg yang sebenar!!


dan sekarang Rooney sudah kembali ke kampung halaman tercinta tempat dimana dia akan score banyak banyak.... kembali ke sifat semulajadinya



cari kutu!!

3 comments:

strengenge said...

kah..kah..kah...lawak giler..

setan merah sebenarnya yang minum c#%^berg... ceh...

inamaz said...

letihla tgk bdk2 england main kat world cup..hahahahaha..

INDRA QIRANA said...

strengenge: yup mereka mereka ni bleh joint raja lawak he he...dan juaranya ialah rooney

Inamaz: yup...sgt letih mcm tunggu buah tak gugur...ckp bedegar degar tiap tiap kali nak lepas suku akhir pon susah....hehe last last aku sokong spain sekali sokong dah masuk final hehe