Monday, September 30, 2013

ANTARA PEMAIN BOLA DAN BAPA MITHALI


 Suarez dengan anak barunya.... So Sweettttttt!!






 Torres dengan anak derhakanya!

"Nah makan, bapak suap!! Sedap tak!!?"



 "Tak sedap bapak!! Masuk lubang hidung rasa taik idung!! Ko tau tak bapak!!"





Negro dengan Anak kecilnya....

" Kesian ko, haus ye! Nah aku bagi minum...duduk diam diam KAT BAWAH tu eh!"

So Sweettttttt!!







Tuesday, September 17, 2013

ANTARA JONJO DAN YOYO


"Sila lah score!!"


Masa first time beli mamat ni... Aku sedikit terganggu dia mengingatkan aku pada banyak benda... Dulu aku ingat kat satu movie ' Alien Nation' memandangkan aku old school skit character movie ni yang melekat bila first time mamat ni Liverpool beli






... tapi skang dah macam macam version keluar,  ...Kesian ko Shelvey





 Baru aku faham apa gaya Shelvey ni, mula mula aku ingatkan ni gaya sekodeng awek tengah mandi, Tapi bila tengok gambar makhluk handsome kat bawah tu, baru aku tau kenapa dia selalu mengaksikan gaya tu... Ini gaya bagi menakut nakutkan lawan rupanya... Malam game ni mesti Lucas mengigaukan Classs ko Shelvey!!



Apapon Game semalam menjawab segalanya... Kenapa BR menjual Shelvey yang berpotensi tu...
Sebabnya Potensi ada.....Gila babi pon ada! Dah terbukti sebelum ni...
Sekarang makin jelas!

Kalau aku di pihak Angsa Laut tak tau nak puji atau keji


Liverpool lak... macam biasa, Aku dah bilang jangan kering idea, macam Sarjan cakap ini dadu kalau bukak hanya tiga kali aje!! Tiga kali ok... diulang tiga kali... Dah tiga kali Liverpool main hanya separuh masa pertama... separuh masa kedua pemain pertahan Liverpool dari 4 orang jadi 10 orang... Formasi 10 0 0
Akhirnya Angsa Laut dapat curi telor Burung Liverpool

Aku tak pasti ini startegi atau patern...Kalau strategi Baik BR pelbagaikan...Kalau patern( tabiat ) ..Liverpool ada masalah besar...


Aku pasti ramai yang merungut dengan Keserian ni... Mungkin sungul di opis... seperti berjimak tapi tak dapat klimaks...

Tapi mungkin ramai yang tak sedar, Yang Liverpool tiada apa sandaran pon sebelum ni, melainkan kemungkin merebut posisi keempat maksudnya sepatutnya kedudukan Liverpool sekarang sama ada posisi 4 atau 5 dan 6 sekarang... Kalau tengok table Liverpool masih meneraju Liga posisinya adalah nombor 1...

Kemudianya serasa seperti sedang mengalami kekalahan hakikatnya Liverpool seri dan dapat satu mata yang sebenarnya sangat bermakna, kalau tengok game semalam sepatutnya Liverpool satu mata pon tak dapat...bukan setakat rabun bahkan buta lagi!!!...Kalau Liverpool pon terasa begini...ini satu penanda Aras yang bagus...hanya kemenangan yang memuaskan hati Liverpool, cuma jangan sampai makan diri sudah...
Kesian tengok Strudrige dia sorang jer iya iya nak menang, sekarang dia tahu apa perasaan Suarez he he

Liverpool bermain tanpa tongak pertahanan...walaupon Suckho ada... tapi stabilty tak ada...line up asal tak der Glen Johnson tarak dan Agger pon tarak... ditambah masalah kecederaan Coutinho ditengah

 Masalah Liverpool lak...
Wisdom indah khabar dari nama... Aspas lak sikit sikit nak jadi Borini,  ada setan dok kaco Gerrad main ugut ugut bunoh lak, aku tak tau ada effect permainan dia ker tak...


Apa pon Liverpool masih diatas

Liverpool belum kalah masih simpan telur tang tu


Sturidge  masih suka score

Liverpool belum kalah disebabkan refree 


Victor moses memang kene pada nama...  Chelsea memang baik dengan Liverpool tang ni...

Suarez dah hampir hampir nak keluar dari penjara

 4 game baru tak boleh jadi penanda aras langsong, ada pasukan lambat panas , ada yang cepat panas aku tak berani nak kategorikan liverpool tang mana satu...kita belum jumpa pasukan badi mcm Arsenal dan Totenham lagi...  Boleh yakin tapi jangan  over dos!!

Apa pon sementara diatas ni! kita enjooooooyyyyyy!









Sunday, September 15, 2013

ANTARA BOLEH LAHHH.... DENGAN BOLEH!!

 
Lawan Stoke city boleh lah!

Alahhhh lawan Aston Villa bolehlah!

Alahhh lawan Setan tak ada tanduk boleh lah...

Dey!! Sampai bila boleh dahhhhh!!!

 
Lama dah tak update...sibuk yang amat...bila update jer penuh dengan ayat ayat bongak... Dah lama tak membongkak sejak 2008... Apa pon baru tiga game aku rasa sangat melampau untuk mengatakan Liverpool akan jadi Juara liga dengan hanya mengalahkan tiga tiga pasukan kat atas.... Cuma yang pasti musim lepas kita dah hilang mata dekat tiga tiga pasukan kat atas.... 

Dan ramai pemain  tetiba juga jadi bongkak.... dengan mengatakan yang Liverpool boleh menjuarai liga... Pada aku ini bukan bongkak ...ini keyakinan... Liverpool dah beli pemain yang ada mentaliti seorang juara!! Bila kita fikir kita adalah juara kita akan bermain seperti juara juga...


 Aku harap BR tak kering idea dan jangan layan perang psikologi bodoh dari mana mana pengurus dan  aku harap pemain Liverpool jangan over konfiden, baru malam lepas contoh terbaik... ngeri sungguh!! 

Kalau tiada aral dan Liverpool main seperti biasa, ditambah dengan nasib yang baik....cuma yang tinggal jadi penentu hanyalah pengadil yang adil ...

 Kalau kita boleh menang dengan Swansea, cuma tinggal dua pasukan yang belum kalah, kalau ikut dua dua pasukan ini bukan pilihan untuk muncul juara... Dan sekarang Arsenal yang dibadut badutkan kat atas sekali...Aku rasa Musim  ni akan jadi lebih menarik dan lebih competitive...

Sejak dari tahun 90 sampailah sekarang aku hanya harap satu pasukan jer jadi juara, walaupon tak muncul muncul juara sejak tu, iaitu LIVERPOOL!!






Kevin Costner!!!