Monday, November 30, 2009

ANTARA DETIK PERMULAAN



Ya akhirnya Liverpool dah pon memberi pengajaran pada jiranya yang kuat menyibuk ni, mungkin lepas ni Everton kene pindah kat tempat lain yang lebih sesuai untuk mereka misalnya Division 1 ker, 2 ker 3 ker mana mana lah tempat lain selain dari EPL ni.... Rasanya dah sesuai lah prepare, kemas kemas barang pasal dah terperosok jauh sangat dah tu... Kesian Jiran Liverpool yang sekor ni...

Worait tak mau cakap besar, tapi kalau lah Liverpool teruskan momentum macam ni aku rasa Liverpool masih ada peluang untuk muncul juara, tapi dengan syarat lak Taik biru, ngan Setan Merah hilang mata demi mata sampai buta terus pun tak per!

Jangan pecah belahkan line up pertahanan tengah tu agger dan charagher tu jawapan pada prestasi pertahanan liverpool selama ini... Sorry skertel ko to mengelabah sangat, duk lah kat bangku simpanan tu!!

 Everton bermain agresif biasalah derby match la katakan, tapi sebagai penanda aras, kemenangan ni belum boleh dibangga kan lagi, memandangkan Everton skang tengah membapok, walaupon banyak try, ternyata team dorang diwakili pemaian pemaian yang bongok, harap rambut jer besar tapi otak kecik,

Jadi Macam biasa, ujian sebenar kita bila kita bertemu dengan 3 budak besar, Taik Biru, Meriam kontot dan Setan Merah.... ditambah team yang tgh usha line nak jadi best, tapi masih suam suam Taik ayam, Tontenhampas, Manchester Siti dan Aston Gila

Apa pon aku puas hati menang kali ni...



 Tapi ada lagi aku puas tempoh hari!!!

Apa dia!??







JENG JENG JENGGGGG!!!!





"ARGH NOOO IM THE BIG LOSSSERRRRR!!!"




ha ha belum apa apa lagi Ronalngado ngado dah tewas ngan mesi!!!

 Padan muka ko!!! Buat rugi duit jo!
Read More...

Saturday, November 28, 2009

ANTARA JIRAN YANG TAK PERLU KITA BERI MUKA!!




Besok malam liverpool akan menentang jiran yang selama ini sentiasa membayangi Liverpool, padahal tak best mana pon! Pasukan tak best tu ialah Everton, Forever n Ever membayangi liverpool tapi never Ever cant catch up Liverpool sebab tu nama dia EVERton!!

Dalam Islam kita wajib menghormati jiran tapi dalam bola sepak kita wajib memusuhi jiran tetangga kita ha ha!


'Barisan  Everton sebelum menentang Setan Merah minggu lepas'

Harap harap Mereka akan menentang liverpool dengan barisan yang sama ketika menentang Setan Merah ni, dan harap harap dorang akan berlemah lembut macam menentang Setan merah tempoh hari gak  he he!



Liverpool bertandang kerumah jiran ni, aku tak boleh agak kekuatanya kali ni, tapi tiada alasan lagi kali ni! Liverpool perlu menang macam mana pun...

Aku sebenarnya predit cuma seri jer 0-0,

Tapi oleh kerana aku penyokong Liverpool dan Liverpool harus menang jadi Liverpool mesti menang sekurang kurangnya 2-1!!!


" 2 -1 alah no halnyer la... dengan syarat si Lucas hampas tak main dan aku main full Game ahak!!"
Read More...

Thursday, November 26, 2009

ANTARA KEMENANGAN DAN KEKALAHAN


Liverpool masuk kepadang dengan semangatnya ( tengok muka pon tau tak konfident )

Liverpool dalam misi mencari kemenangan

Membolehkan Pasukan Paling Berkarismatik dan Elegen ini memeriahkan Champhion League


Tanpa Liverpool Siapa lah Champhion League


Satu lagi Contoh muka tak konfident





Inilah barisan kita! Bila Ko nak berambus ek Lucas!?






Misi Berjalan dengan lancar, Ngog yang bijak menjalankan tugas dengan baik



Menraikan kemenangan





Masalahnya pasukan Pion Tina pun seronok jugak kat sana nun


 
Maksudnya Boleh balik rumah tido....tak yah aku jaga pagi buta lagi lepas ni...






Barisan yang terkeluar landasan





Gambar menceritakan segalanya Liverpool Menang dalam kekalahan

Ibarat tawa dalam tangisan


PEDULI APA AKU DENGAN KEKECEWAAN INI

PASAL KITA AKAN GENGAM PIALA NI!!


Piala ni..Aku tak sure dah tukar piala lum

Tapi basicnya piala yang ni ler nama lama UEFA Cup... nama baru Europa Cup

dan

Setan Merah, Senapang Kontot serta pasukan taik biru


akan kalah Champhion league

Ac Milan akan menang tahun ni...pasal Ac Milan tak famous tahun ni!!



Siapa Juara piala eropah tahun 2001?!! 


wooo susah nak teka ker!?


tapi kalau juara eufa cup 2001!!

wooo ramai nyer angkat tangan!!


LIVERPOOL!!








Kita akan kalahkan juara Champhion league!!



dan  Bonus Kita akan dapat jugak piala ini!!


JADI  NAK KECEWA APA!!


OH YA SATU LAGI!



SETAN MERAH DIKECEWAKAN DENGAN TEAM BADUT DIRAJA( tengok lah jersy dorang!!!)

Pada yang tak tau nama team ni

BE SICK TAS
nama aje sudah menyakitkan!

EEIIII!!! GELI KETIAK AKU!

Sudah sudahlah tu, jadi juara yang memalukan kalah dengan team cikai macam ni

PUIIII!!!!
Read More...

Friday, November 20, 2009

ANTARA NGOG DENGAN....

Ha lama tak update.. aku lama tak update bukan pasal kecewa ngan  performence  Liverpool yang tungang terbalik tapi pasal opis tempat aku kerja ni tungak terbalik buat aku rasa  tak selera nak memblog, hari ini aku cuba gagahi jugaklah

Sebenarnya hati aku tak sedap bila Liverpool perlu menentang Manchester Siti ni...

Pasal apa?

Pasal terlalu ramai player yang seharusnya menjadi player Liverpool yang mana semuanya dikebas oleh Si Siti ni!!

Carlos Tevez,  Gareth Barry,  Roque Santa Cruz., semuanya dah dirisik Benitez tapi mungkin Mark hughes lebih handsome berbanding Benitez maka lamaran Manchester Siti diterima seadanya...



" APA!! Dua Ribu darham!! WOWWWW!!!"



"Bukan apa... aku suka dengan nama Manchester"




"Suka hati aku lah nak pindah mana!!"



Pasal Tu jer ker??

Itu tak menakutkan sangat berbanding Monyet sekor ni!!!

Siapa?!!

Greg Bellamy la siapa lagi,


"Fff.......!!!"
paham paham jer lah ayat yang nak diungkap mamat sekor ni!


Ex Liverpool kebanyakanya berjaya membuat Liverpool kalah musim ni, Start dari Robie Keane
(Tontenhampas), Zenden( Sundaland), Anelka( Chealshit), Murphy  ( Foolham). Skang kita berdepan mamat gangster dari Manchester Siti ni!

Kem Liverpool lak, tengah buat magic?

Aku pon tak tau ubat apa atau treatment apa yang diaorang maksudkan bagi mempercepatkan proses penyembuhan player player yang injured tu..

Aku rasa rasa mungkin Toress, Riera, Benayoun dan Aqualani tak akan turun pada besok hari...  Tapi yang pasti Lucas Pasti Main!

Tapi jangan takut kita ada Ngog!



Si Diver!! Diver??

Ah Peduli apa aku!!!!  Ronalngado ngado, Dropba, Eduardo kaki hampir putus, ahhh siapalah Ngog disisi mereka mereka ini...Apatah lagi nak dibandingkan dengan Ex Arsengal sorang ni







Jeng jeng jeng!!!!



"YEAAHHH AKU SEHEBAT MARADONA!!!"
Read More...

Sunday, November 8, 2009

ANTARA SEHINGGA HUJUNG NYAWA



Seperti ada setengah setengah cerita filem Penjahat tetap hidup dan hero sama ada nazak atau pun mati dikerjakan si penjahat, Di pagi yang hening ditemani brother cina kutip sampah aku menyaksikan sekali lagi Liverpool tidak berjaya dalam skrip filem yang agak berat ni...


Tapi ada sesuatu yang mereka mereka tak tahu bahawa




Hero belum lagi mati, Seperti kata yusry KRU...  

Hingga hujung nyawa!!!



Babel tiba tiba tersedar dari lamunan bahawa dia adalah pemain bola dan menjaringkan Gol! Sebelum ni dia ingat dia seorang penari balet!!




 Tapi apakan daya kemenangan Liverpool dirompak disaat saat akhir!




Akhirnya Benitez walk lonely......






Read More...

Wednesday, November 4, 2009

ANTARA HIDUP DAN MATI!



Perlawanan yang penting antara hidup dan mati Liverpool atau
lebih tepat kat si nyayuk Benitez... Kalau

Liverpool kalah Mari kita ramai ramai nyanyi " You Must Walk Alone, Benitez"...

Rencah ratus yang cukup lazat

Gerrad injured, Torres jugak injured( tapi kene paksa main game ni,( Last last gamble gak kene push Torres main!!  Baik bagi jer dia main terus masa jumpa Fulham hari tu!!Budus!!) , Johnson Injured,
Aurelio pon injured, ( bodoh jo simpan hari tu, last last tak leh turun gak! Budus!!) ..

Terlampau banyak na yang injured aku pon tak berapa konfident ngan line up yang bakal diturunkan nanti...

Apa apa hal aku harap Liverpool tetap menang....



Lyonadis Yang serba hebat, Sihat dan gagah



Liverpool yang cedera, lemah lagi tak bermaya


Tapi rasa rasanya siapa yang menang

Argh!! Tension ngan Skrip macam ni !!
Read More...